Workshops & Cursussen

Workshops & cursussen

De workshops en cursussen zijn voor alle honden van alle leeftijden en van ieder ras. Heb je een pup en wil je een goede start maken? Wil je doorleren na de puppycursus of gewoon een gave cursus volgen met je hond? Of wil je de basisbegrippen van leiderschap in een leerzame workshop snel eigen maken?

Meld je dan aan voor de puppycursus, vervolgcursus of voor de driedelige workshop: natuurlijk leiderschap!

Valt jouw hond uit naar mensen of dieren meld je dan aan voor gedragstherapie of  een roedelopname. Dan ga ik je eerst helpen dit probleem op te lossen en daarna kun je, je aanmelden voor de workshops en cursussen. 

Puppycursus

Inhoud

Wil jij je pup van A tot Z leren begrijpen en leren hoe jij in iedere situatie jouw leiderschap inzet? Dan is deze zeer uitgebreide en allesomvattende puppycursus echt iets voor jullie. Hier leer jij leiden, leert je pup welke positie hij/zij heeft ten opzichte van jou en de rest van de wereld en kan je pup veilig en begeleid socialiseren. Na de cursus kan jij je pup netjes uitlaten, kan je pup loslopen en luisteren, kent jouw pup de meeste basisbegrippen en weet je hoe je alle andere basisbegrippen aan- en afleert en ben jij een schat een kennis en ervaring rijker. 

Anders dan traditionele puppycursussen is deze leer gericht op hoe de hond denkt in plaats van de hond proberen aan te leren hoe wij mensen denken. Als wij begrijpen hoe honden denken en onze opvoeding daarop aanpassen, dan ontstaat er een echte samenwerking tussen jou en je hond. Honden willen niet alleen een leider volgen, ze willen zich ook voegen naar hun leider en zich geborgen en begrepen voelen. De hele cursus is daarop gebaseerd; liefde, leiderschap en samenwerking. Het doel is om jouw pup voor te bereiden op zijn/haar volgende levensfase richting volwassenheid. We gaan daarom vooral nuttige dingen aanleren maar ook afleren. De focus ligt vooral op het gedrag van jouw pup en hoe je dat in het dagelijks leven op juiste manier kunt begeleiden. Want als dat goed zit heb je een stabiele opgroeiende hond. Ik ga je alles uitleggen wat je moet weten en samen brengen we het in de praktijk.

Bij deze puppycursus hoef je niet te wachten tot je aan de beurt bent met je pup voor een bepaalde oefening. We doen zoveel mogelijk samen en tegelijkertijd zodat je het maximale uit je lessen haalt. De groepen zijn overzichtelijk met minimaal vier en maximaal acht deelnemers. Je kunt starten met je pup vanaf 8 weken oud. Ieder kwartaal start er een nieuwe puppycursus en als de cursus al gestart is dan is tussentijds instromen nog mogelijk. Kan je niet wachten tot de volgende cursus en is instromen niet meer mogelijk, dan kan je de puppycursus ook privé volgen. De cursus vindt buiten plaats op eigen terrein, bij sommige lessen gaan we het terrein af. Er zijn verschillende velden om te oefenen en om veilig te spelen. Er is ook gelegenheid om de socialisatie met andere dieren aan te leren omdat die ook op het terrein aanwezig zijn. Doen jullie mee?

Wil je deze basis meegeven aan jouw hond die geen pup meer is, bijvoorbeeld omdat je hond een rescue hond is, of wil je zelf meer leren over een roedelleider zijn? Dan ben je van harte welkom! 

Programma

Les 1 – Introductie, bench (of niet?) & zindelijkheid

Les 2 – Leren luisteren naar hun naam

Les 3 – Commando’s zit, af, blijf, hier & los/leave it

Les 4 – Leren leiden aan de lijn

Les 5 – Socialisatie met oudere honden en andere dieren

Les 6 – Hondenparcours

Les 7 – Antwoorden & oplossingen

Les 8 – Roedelwandeling & diploma uitreiking (externe locatie)

 

Wil je hierna doorleren met jouw pup? Schrijf je dan (alvast) in voor de vervolgcursus! 

Tarieven

Eenmalig € 200,00 voor 8 x 60 minuten puppycursus. Stroom je later in dan haal je de eerste drie lessen gecombineerd in een les van 90 minuten in. 

Wil je privé puppycursus volgen? Dat kan! Het tarief is dan eenmalig € 400,00 voor 4 x 90 minuten les waarbij het hele gezin mag aansluiten. 

Aanmelden

Locatie: Koperweg 5, Zwartebroek

Programma van 8 weken, 1 keer per week 60 minuten

Iedere zondagmiddag om 12:30 en 13:30 uur

Agenda 2021

1e kwartaal: vol

2e kwartaal: start zondag 2 mei, instroommoment: woensdag 19 mei van 12:00 – 13:30 uur

3e kwartaal: start zondag 1 augustus 2021, instroommoment: woensdag 18 augustus van 12:00 – 13:30 uur

4e kwartaal: start zondag 10 oktober 2021, instroommoment: woensdag 27 oktober van 12:00 – 13:30 uur

Wanneer je later instroomt haal je op een woensdagmiddag de eerste drie lessen in en wordt je daarna ingedeeld in de groep van de opvolgende zondagmiddag op de tijd waar er nog plek is.

Vervolgcursus

Inhoud

De vervolgcursus is niet alleen heel leuk om te doen nadat je met je hond de puppycursus hebt gedaan maar ook wanneer je een cursus wilt doen waarbij jij en je hond flink worden uitgedaagd. Deze cursus staat namelijk in het teken van uitdaging. Door dingen te doen die inspanning, zelfbeheersing en vertrouwen vereisen, worden jullie er allebei toe gezet om je verder te ontwikken. Deze cursus is er ook op gericht om alles waar jij samen met je hond nog niet uitkomt, in de goede banen te leiden en het op te lossen. Het zijn de laatste puntjes op de i door middel van leerzame oefeningen.

Door dit samen met je hond te doen leer je niet alleen je hond beter kennen. Jouw hond leert jou ook beter kennen en volledig op jou te vertrouwen. Het versterkt jullie band en geeft iets leuks om samen naar uit te kijken. De cursus is echt voor alle honden, ongeacht leeftijd en ras. Juist doorda verschillende honden de cursus volgen, doen zich meer verschillende situaties voor waar wij, maar ook de honden veel van kunnen leren. Maak je dus geen zorgen als je een onzekere of misschien juist een hele zelfverzekerde hond hebt. Overal is namelijk een oplossing voor en zonder uitdaging geen overwinning! De cursus volg je in een groepje van minimaal vier en maximaal acht deelnemers.

Programma

Les 1 – Introductie & ‘hier’ commando afronden

Les 2 – Leren leiden zonder lijn & prikkels negeren

Les 3 – Oversteken in diep water

Les 4 – Speuren naar de baas

Les 5 – Samen fietsen/joggen

Les 6 – Honden parcours voor gevorderden

Les 7 – Antwoorden & oplossingen

Deel 8 – Roedelwandeling & diploma uitreiking (externe locatie)

Tarieven

Eenmalig € 200,00 voor 8 x 60 minuten vervolgcursus. Stroom je later in dan haal je de eerste drie lessen gecombineerd in een les van 90 minuten in. 

Aanmelden

Locatie: Koperweg 5, Zwartebroek

Programma van 8 weken, 1 keer per week 60 minuten

Iedere zondagmiddag om 15:00 en 16:00 uur

 

Agenda 2021

1e kwartaal: vol

2e kwartaal: start zondag 2 mei, instroommoment: woensdag 19 mei van 14:00 – 15:30 uur

3e kwartaal: start zondag 1 augustus 2021, instroommoment: woensdag 18 augustus van 14:00 – 15:30 uur

4e kwartaal: start zondag 10 oktober 2021, instroommoment: woensdag 27 oktober van 14:00 – 15:30 uur

Wanneer je later instroomt haal je op een woensdagmiddag de eerste drie lessen in en wordt je daarna ingedeeld in de groep van de opvolgende zondagmiddag op de tijd waar er nog plek is.

Workshop: natuurlijk leiderschap

Inhoud

De basis van stabiel leiderschap zie je als eerste terug in een hond die zich wil laten aanlijnen en die zijn/haar leider vervolgens aan de lijn wil volgen. Daarna zie je het terug in het willen uitvoeren van een taak, uit respect voor de leider. En daarna zie je het terug in de bereidheid om de leider te volgen, zelfs al moet de hond daar zijn/haar eigen grenzen voor verleggen. Leiden, samenwerken, vertrouwen. Leer in deze workshop je hond in korte tijd volgen aan de lijn, luisteren naar de vijf belangrijkste commando’s en leg samen een uitdagend parcours af. Tijdens deze workshop ga je leren om de leidende rol op je te nemen zodat jouw hond jou kan leren volgen en op jou gaat leren vertrouwen. Je gaat leren om op dezelfde golflengte van je hond te communiceren. De workshop is bedoeld om jullie band te versterken en in sommige situaties om de rangorde te herstellen. Want hoe fijn is het als jouw hond netjes bij je loopt, luistert als je iets vraagt en jouw hond weet dat hij/zij van jou op aan kan. En hoe fijn is het voor jou hond om een stabiele leider te mogen volgen die hem/haar ook echt begrijpt. De workshop kan je ook volgen wanneer je hond al een solide basis heeft op deze gebieden maar je dit juist verder wil uitbouwen. Per deelnemer kan tijdens de workshop het niveau worden aangepast waardoor iedereen altijd het maximale eruit haalt. De workshop start wanneer zich minimaal vier deelnemers hebben aangemeld. Dus nodig je buurman, buurvrouw, broer, zus, vriend of vriendin ook gerust uit om deel te nemen! Er kunnen maximaal 8 deelnemers per workshop deelnemen.

 

Tijdens de lessen ga ik jullie uitleggen wat we gaan doen, doe ik het voor en vervolgens ga je samen met je hond aan de slag. Dat doe ik iedere keer wanneer ik jullie iets nieuws ga uitleggen. Terwijl je aan de slag gaat met je hond kijk ik met je mee, help ik je op weg en kijk ik daarna weer mee met een volgende deelnemer. Zo heb je de tijd om zelf te oefenen en krijg  je de begeleiding die je nodig hebt. We gaan niet in de schoolbanken tijdens deze workshop, we zijn buiten bezig met de honden en gebruiken alle tijd die we hebben om de theorie eigen te maken in de praktijk. Doordat het een driedelige workshop is kan ik jullie ontwikkeling goed volgen en daar waar nodig bij sturen. Ook kun jij terugvallen op de begeleiding die je tijdens dit proces nodig hebt.

Programma

Deel 1: leren leiden aan de lijn (en zonder lijn)

Hoe start je een wandeling en hoe hou je de concentratie van je hond vast tijdens het wandelen zonder eten of speelgoed?

Deel 2: de vijf belangrijkste commando’s: zit, af, hier, blijf, los/leave it

Altijd in controle en een bereidwillige hond wanneer je een commando geeft.

Deel 3: uitdagend honden parcours

Leer je hond leiden, begeleiden, volgen en belonen op de juiste momenten. Het parcours is een parallel van jullie dagelijks leven.

Tarieven

Eenmalig € 150,00 voor 3 x 60 minuten workshop. 

Aanmelden

Locatie: Koperweg 5, Zwartebroek

Programma van 3 weken, 1 keer per week 60 minuten

Ieder kwartaal start de workshop op een woensdagmiddag van 16:00 – 17:30 uur

Agenda 2021

1e kwartaal: vol

2e kwartaal: woensdag 19 mei, 26 mei en 2 juni van 16:00 – 17:30 uur

3e kwartaal: woensdag 18 augustus, 25 augustus en 1 september van 16:00 – 17:30 uur

4e kwartaal: woensdag 27 oktober, 3 november en 10 november van 16:00 – 17:30 uur

Meld je aan

Kies jouw datum en tijd en vertel me alvast jouw verhaal.